Start-up Nerdalize en duurzaam energiebedrijf Eneco breiden hun samenwerking uit met als doel een cloud te bouwen die Nederlandse huishoudens van duurzame restwarmte voorziet. Na een succesvolle eerste pilot, gaan Nerdalize en Eneco de samenwerking uitbreiden. Dit maakten Boaz Leupe, CEO van Nerdalize, en Elmer de Boer, Manager Ideation van Eneco, bekend in aanwezigheid van minister-president Mark Rutte tijdens diens bezoek aan start-up broedplaats en Nerdalize-thuishaven YES!Delft.

De cloud woont in dure datacenters en die vreten energie. Nerdalize heeft een product ontwikkeld waarmee de restwarmte van een cloudserver direct een gratis bijdrage kan leveren aan het warmte-systeem van een huis, zodat zowel huishoudens als professionele cloudgebruikers geld en energie besparen. De Nerdalize cloudgebruikers besparen al snel 50% op hun cloudkosten doordat ze niet langer betalen voor een gekoeld en duur datacenter.

Met de samenwerking tussen Eneco en Nerdalize, kunnen we gezamenlijk bedrijven een duurzaam en betaalbaar alternatief bieden voor traditionele cloud providers en tegelijkertijd huizen voorzien van restwarmte. We zijn bij Nerdalize dan ook heel enthousiast over het uitbreiden van de samenwerking. Eneco heeft als groot en duurzaam energiebedrijf een gedeelde visie, een grote klantenbasis en het schaalvermogen om onze droom te realiseren; van Nerdalize de groenste en een van de grootste cloudproviders maken door honderdduizenden huishoudens van duurzame server-warmte te voorzien. Binnenkort maken Nerdalize en Eneco meer bekend over deze mooie, volgende stap.

Lees meer op www.nerdalize.com of vraag informatie aan over het inzetten van onze duurzame en betaalbare (hybride) cloud in uw organisatie:

Vraag informatie aan!